Praktisch


 

Kortingsmogelijkheden en extra's


Er zijn verschillende prijspakketten mogelijk vanaf 1u tot ALL-IN formules. Je kan bovenop elk lesuur of All-IN formule nog kiezen voor 1 of meerdere optineele groepen zoals competitie, musical en/of pointes. Bij deze laatsgenoemde extra opties worden geen kortingen voorzien en betaal je dus surplus:

 • Cursuskorting: Vanaf een 2de, 3de,... cursus voor eenzelfde persoon wordt er automatisch korting gegeven zoals aangegeven in de prijzentabellen (reeds verrekend in onderstaande bedragen, niet bij competitie, musical en pointe lessen).

 • Gezinskorting: Vanaf een 3de gezinslid (of meer) wordt er een extra korting gegeven van 20 euro per bijkomend gezinslid (deze korting wordt automatisch toegekend bij inschrijving).

 • Mutualiteit: Via je profiel in ledenbeheer druk je een attest af dat je kan indienen bij je mutualiteit. Daar krijg je vervolgens ongeveer tussen de 15 tot 30 euro terug. Afhankelijk bij welke mutualiteit je bent aangesloten (deze is zichtbaar vanaf de status van uw inschrijving op betaald staat).

 • Indien de betaling van deze danslessen financieel niet mogelijk is, kan je via mail contact opnemen met het bestuur van Dansschool D.I.O.P. Wij zoeken dan samen met jou naar een oplossing op maat (dansschooldiop@hotmail.com).

 • Opgelet: terugbetaling is nooit mogelijk! Enkel bij ziekte of kwetsuur en met staving van een doktersattest kunnen wij een tegoedbon voorzien voor betalingen binnen onze dansschool (lessen, clubkledij, kampen etc.). Dit enkel voor een afwezigheid langer dan 3 lesweken. Er wordt evenwel een administratieve kost van €10 aangerekend.

Goed om weten:
 
In dansjaar 21-22 waren er maar 27 lesweken te betalen aangezien er een coronategoed was van het jaar daarvoor. Er worden dit jaar terug 30 lesweken aangeboden, want er staan geen tegoeden van corona meer open. Daarom betaal je nu voor een groep niet 155 euro, maar 185 euro.

Wie de keuze maakt om halfjaarlijks te betalen zal per cursus en per semester 5 euro extra administratieve kost betalen (deze is reeds verrekend in onderstaande bedragen). Daarnaast vervalt de cursuskorting, deze is alleen geldig bij het betalen van een volledig dansjaar. Halfjaarlijks betalen is niet mogelijk bij inschrijving vanaf 3 gecombineerde groepen.

Er worden geen extra kortingen toegekend bij het combineren van wedstrijdgroepen, pointes en musicallessen. Dat wil zeggen dat je het bedrag van wedstrijden, pointes en musical surplus moet rekenen bovenop de andere groepen.

Tarieven 2022-2023

Recreatieve groepen (dans, yoga en workout)

Recreatieve groepenVolledig dansjaarPer semester
1 groep

€ 185

€ 97,5

2 groepen

€ 340 (Korting € 30)

€ 175

3 groepen

€ 465 (Korting € 90)

Formule niet mogelijk

ALL-IN
(4u of meer)

€ 560 (Korting € 180 en meer)

Formule niet mogelijk

Optioneel

OptioneelVolledig dansjaarPer semester

Pointes (30 min)

€ 92,5

€ 55

Musical (3 u)

€ 395

€ 202,5

Competitie (1,5 u)

€ 260

Niet van toepassing

Competitie (2 u)

€ 340

Niet van toepassing

Uniform

Algemeen beleid

Tijdens de danslessen wordt een uniform gedragen, dit draagt bij tot het groepsgevoel. Leerlingen moeten in elke les een bovenstuk van Dansschool D.I.O.P. dragen. Dit mag eender welke T-shirt of top zijn die je in de webshop kan aankopen. Tijdens de opwarming is het toegestaan om een eigen trui te dragen (zwart of rood). Na de opwarming verwachten wij dat iedereen in uniform is en staan wij enkel nog sweaters of hoodies van de dansschool toe, die je ook kan verkrijgen op onze webshop. Hierbij draag je een donkere sportbroek of legging en aangepast schoeisel. Blote voeten of foot undeez voor modern en hedendaags, binnensportschoenen voor urban en algemene dans. Haren worden vastgestoken zodat ze niet hinderen tijdens het dansen en het dragen van juwelen en sokken tijdens danslessen is wegens veiligheidsredenen verboden.

Ballet kinderen

In de balletlessen wordt een uniform gedragen. Hiermee willen we de leerlingen discipline aanleren en kunnen we goed zien of alle passen correct worden uitgevoerd. Voor pré-ballet, ballet 1 en ballet 2 dragen de leerlingen een rood uniform. Dit kan volledig aangekocht worden op de webshop en bestaat uit: 

 • Rode maillot

 • Zwarte demi-pointes

 • Zwarte collant (niet bij pré-ballet, hier worden korte zwarte sokken gedragen)

 • Een zwarte cache-coeur of aansluitende trui mag ook gedragen worden boven de maillot, maar is niet verplicht.

 • Haren worden opgestoken en zijn uit het gezicht, indien mogelijk in een dot, zodat ze niet hinderen tijdens het dansen. 

 • Het dragen van juwelen tijdens danslessen is wegens veiligheidsredenen verboden.


Ballet tieners & volwassenen

In de balletlessen wordt een uniform gedragen. Hiermee willen we de leerlingen discipline aanleren en kunnen we goed zien of alle passen correct worden uitgevoerd. Voor ballet 3 en ballet 4 dragen de leerlingen een zwart uniform. Dit kan volledig aangekocht worden op de webshop en bestaat uit: 

 • Zwarte maillot

 • Zwart rokje

 • Zwarte demi-pointes 

 • Zwarte collant of convertible collant - voor de groepen ballet 3A en 4A

 • Lichtroze collant of convertible collant (aangeraden bij pointes) - voor de groepen ballet 3B en 4B

 • Een zwarte cache-coeur of aansluitende trui mag ook gedragen worden boven de maillot maar is niet verplicht.

 • Haren worden opgestoken en zijn uit het gezicht, in een dot, zodat ze niet hinderen tijdens het dansen. 

 • Het dragen van juwelen tijdens danslessen is wegens veiligheidsredenen verboden.Verzekering

DANSSCHOOL D.I.O.P. IS AANGESLOTEN BIJ DANSSPORT VLAANDEREN

Leden van dansschool D.I.O.P. worden automatisch aangesloten bij danssport Vlaanderen (www.danssportvlaanderen.be)

Leden van danssport Vlaanderen:

 • Zijn verzekerd tegen burgerlijke aansprakelijkheid.

 • Zijn verzekerd tegen lichamelijke ongevallen tijdens de clubactiviteiten én tijdens de KORTSTE reisweg heen en terug.

 • Ontvangen een jaarabonnement op het tijdschrift ‘Swing’ of ‘just4you’ (digitaal).

OPGELET! 
Heb je je gekwetst in de dansles? Laat dit dan onmiddellijk weten aan jouw docent, zodat hij/zij jou de nodige verzekeringspapieren kan meegeven. 
Het ingevuld verzekeringsdocument (inclusief het deel van de behandelende arts) moet binnen de 24 uur doorgemaild worden naar Jelke. Het is dus de bedoeling om onmiddellijk naar de arts te gaan. Wanneer er te veel tijd tussen het ongeval en een doktersbezoek zit, bestaat de kans dat de verzekering het dossier weigert. 
Gelieve het dossier niet rechtstreeks naar Ethias te sturen, maar door te mailen naar Jelke.
Voor meer vragen i.v.m. je verzekering kan je contact opnemen met Jelke (jelke@dansschooldiop.be).

Reglement 22-23

Postadres (geen danszaal)

Dansschool D.I.O.P.
Nijsstraat 24
9160 Lokeren

Telefoon

Dansschool D.I.O.P. vzw - Nijstraat 24, 9160 Lokeren
RPR 0660.628.002 - REA Oost-Vlaanderen afdeling Dendermonde