Docent Lokeren/Bestuursmedewerker

Shauni Wauters

"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."
Shauni, 28 jaar, begon met dansen op vierjarige leeftijd en dacht sindsdien nooit meer aan stoppen. Op haar 15de begon ze met les geven bij Dansstudio Akira te Buggenhout. Hier vond ze haar passie voor moderne dans en jazz door in het showteam mee te dansen. Gaandeweg deed ze in deze kleine dansschool heel wat ervaring op en ontwikkelde ze haar eigen stijl en specialiteiten. 
 
Ook bij Danssport Vlaanderen is Shauni al enkele jaren aan het werk als freelancer waar ze op heel wat evenementen haar passie voor dans doorgeeft aan kinderen. Sinds 2015 geeft Shauni les bij verschillende dansscholen in en rond het Gentse. Wat een hobby was, is uitgegroeid naar haar grootste passie en beroep. De stijlen (girly) jazz, modern, hedendaagse dans, fusion, musical en high heels zijn voor haar niet onbekend. Vijf jaar geleden besloot ze zich weer te engageren in de competitiewereld en startte haar eigen competitieteams in de stijl modern/ hedendaags, met mooie resultaten op Vlaams, Belgisch en Europees niveau. Naast deze mooie resultaten, leverde dit vooral goesting in meer op. Dit "meer" zoekt ze in externe dansopdrachten zoals travestie optredens, musical en competitiedans en workshops en bijscholingen van bekende dansdocenten.
 
Emoties en inleving vormen voor Shauni de basis van dans en maken het verschil tussen een sporter en een performer. Naast haar passie voor dans, heeft Shauni een hart voor hulpverlening en werkt ze als psychologe. Een brug leggen tussen mentale gezondheid en dans, wil ze heel graag in de toekomst meer gaan doen. Ze is gepassioneerd in wat ze doet en wil graag al haar kennis doorgeven aan haar leerlingen. Ook met solisten en duo's gaat ze aan de slag om het beste uit hen te halen op competitief niveau.

 

Groepen dansjaar 2022-2023

Afdeling Lokeren:
3BC Hedendaags 
3C Modern
4BC Modern
4 Masterclass Modern
JustTeens (i.s.m. docent Anke)

 

Postadres (geen danszaal)

Dansschool D.I.O.P.
Nijsstraat 24
9160 Lokeren

Telefoon

Dansschool D.I.O.P. vzw - Nijsstraat 24, 9160 Lokeren
RPR 0660.628.002 - REA Oost-Vlaanderen afdeling Dendermonde