Onze visie

Dansschool D.I.O.P. is een bloeiende dansgemeenschap die de afgelopen 14 jaar snel is gegroeid. We kenden een bescheiden start, maar evolueerden tot een dynamische dansschool met een gepassioneerd team van bestuursleden, docenten, vrijwilligers en meer dan 600 enthousiaste dansers. Onze visie: het aanbieden van dansplezier aan mensen van alle leeftijden.

Dansplezier voor iedereen

Met een breed scala aan dansstijlen zoals ballet, modern, hedendaags, urban, musical en girly/commercial streven we ernaar danslessen toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht hun achtergrond of vaardigheden. We geloven dat dans voor iedereen mogelijk moet zijn, zelfs voor kinderen met unieke eigenschappen die elders misschien minder kansen krijgen.

Wekelijkse danslessen, workshops en danskampen

Naast ons hoogwaardig vast lesaanbod organiseren we regelmatig workshops onder leiding van onze eigen docenten of gastdocenten. Deze workshops bieden onze dansers de mogelijkheid om nieuwe stijlen te verkennen die niet in ons reguliere rooster passen. Tijdens de zomervakantie organiseren we dans- en musicalkampen voor zowel leden als niet-leden, zonder overnachting. Op deze manier streven we ernaar om een sociaal-sportieve waarde te bieden tijdens vakantieperiodes.

Dansshow en events

Elk jaar presenteren we met trots een spectaculaire dansshow, een Sintfeest, een musicalvoorstelling en andere evenementen waar onze dansers hun talent en enthousiasme kunnen tonen aan een breed publiek.

Competitie

Bij Dansschool D.I.O.P. is een evenwicht tussen recreatieve dans en competitiesport van groot belang. We leggen de nadruk op een positieve groepssfeer en creëren een omgeving waarin dansers worden ingedeeld op basis van leeftijd en competentieniveau. Ambitieuze dansers krijgen de kans om auditie te doen voor onze wedstrijdgroepen. Op deze manier bieden we haalbare uitdagingen en persoonlijke begeleiding, zodat dansers kunnen groeien en excelleren in hun unieke danskunst. Hierbij wordt in het bijzonder aandacht besteed aan blessurepreventie en mentale weerbaarheid.

Ouderparticipatie

In een creatieve en positieve omgeving, waarin plezier in dans centraal staat, willen we als dansschool enthousiasme uitstralen en een hechte gemeenschap opbouwen waar gemotiveerde dansers en ouders de boventoon voeren. We hechten veel waarde aan de betrokkenheid van ouders en dansers bij onze dansschool. Daarom plaatsen we regelmatig updates op onze website en faciliteren we directe communicatie tussen ouders/dansers en het bestuur/docenten via een besloten Facebookgroep. Daarnaast richtten we in de zomer van 2023 voor het eerst een ouderraad op die de bezorgdheden en wensen van de ouders van onze dansers overbrengt tot bij het bestuur van de dansschool en die de dansschool verder zal ondersteunen in haar werking.

Gepassioneerde leraren

Om kwalitatieve lessen te waarborgen, werken we samen met gemotiveerde en getalenteerde docenten die hun passie, kennis en ervaring delen met onze dansers. We stimuleren onze docenten om zich voortdurend bij te scholen, zowel intern als extern.

Verbinding met de lokale gemeenschap

Dansschool D.I.O.P. is trots om aangesloten te zijn bij Danssport Vlaanderen en lid te zijn van de sportraden van Lokeren en Lochristi. We streven ernaar om een waardevolle bijdrage te leveren aan het sport- en jeugdbeleid van de gemeenten waarin we actief zijn. Ons uiteindelijke doel is om uit te groeien tot een hechte dansgemeenschap waar iedereen de mogelijkheid heeft om haar passie voor dans te uiten.

Postadres (geen danszaal)

Dansschool D.I.O.P.
Nijsstraat 24
9160 Lokeren

Telefoon

Dansschool D.I.O.P. vzw - Nijsstraat 24, 9160 Lokeren
RPR 0660.628.002 - REA Oost-Vlaanderen afdeling Dendermonde