Onze visie

Wat 13 jaar geleden begon met enkele danslessen, een klein ledenaantal en grote ambities groeide uit tot een dynamische dansschool met een groot docententeam en een 650-tal dansers. Onze visie is nog steeds dezelfde: dansplezier voor klein en groot!

Wij zijn een dansschool, geleid door een gepassioneerd bestuurs- en docententeam en we bieden diverse stijlen aan gaande van ballet en jazzdance tot hip-hop en musical. We geven dansles aan groot en klein, van kleuters tot volwassenen en dit te Lokeren, Lochristi, Waasmunster en Zele.
 
Alle dansers zijn welkom. Onze visie is dat iedere persoon die dit wenst aan dans moet kunnen doen. Dit geldt ook voor kinderen die eigenschappen bezitten die in andere dansomgevingen misschien niet zo vanzelfsprekend zijn.
 
Wij bieden een heel gamma dansstijlen aan in ons vast kwalitatief lessenaanbod, en voor zij die graag iets extra ontdekken bieden wij, onder leiding van één van onze eigen docenten of een gastdocent, een maandelijkse workshops aan in een stijl die geen plaatsje wist te bemachtigen in ons vast uurrooster.
In de herfst- en zomervakantie organiseren we dans- en musicalkampen (voor leden en niet-leden / zonder overnachting) en in de zomervakantie kunnen de dansers (leden en niet-leden) met ons mee op dansweekend (met overnachting). Op deze manier willen we als dansschool een socio-sportieve waarde leveren tijdens deze vakantieperiodes.
Jaarlijks verzorgen we een dansshow, een Sintfeest, musicalvoorstellingen,… waarin onze dansers het beste van zichzelf geven en de wereld hun danskundigheid en enthousiasme laten zien.
 
We streven met onze dansschool naar een evenwicht tussen recreatieve en competitiesport. We hechten belang aan een positieve groepssfeer en willen dat onze dansers terecht komen in een gepaste omgeving vandaar dat we een weloverwogen opsplitsing maken in de groepen:
- per leeftijdscategorie werken we met competentieniveaus
- de bijzonder getalenteerde dansers kunnen auditie doen voor onze wedstrijdgroepen
Op deze manier gaan de dansers haalbare uitdagingen aan en krijgen ze door begeleiding op maat de kans om te groeien en te excelleren in hun eigen unieke danskundigheid.
 
Dit alles gebeurt in een creatieve en positieve omgeving waarin plezier voor dans centraal staat. Wij willen immers als dansschool enthousiasme uitstralen en bouwen aan een school waar gemotiveerde en blije dansers en ouders de bovenhand hebben.
 
We vinden het belangrijk dat ouders en dansers betrokken zijn bij onze dansschool. Vandaar dat we regelmatig nieuwigheden posten op onze website en per groep gebruik maken van een gesloten Facebookgroep om rechtstreekse communicatie tussen ouders/dansers en bestuur/docenten tot stand te brengen.
 
Om kwalitatieve lessen te kunnen aanbieden doen we beroep op gemotiveerde en getalenteerde docenten die hun passie, kennis en ervaring delen met hun dansers. Vanuit de dansschool stimuleren we onze leraren om zich intern en extern bij te scholen.

Om ons te helpen in onze missie te slagen zijn we aangesloten bij danssport Vlaanderen en zijn we lid van de sportraad van Lokeren. Dansschool D.I.O.P. wil een meerwaarde zijn voor het sport- en jeugdbeleid van de gemeentes waarin ze afdelingen heeft en uitgroeien tot een volwaardige en hechte dansgemeenschap waar iedereen zijn passie kan uitoefenen.
 
Het is de ambitie van dansschool D.I.O.P. om op middellange termijn te kunnen beschikken over een eigen gebouw zodat we de  danslessen en het gamma aan aangeboden stijlen nog meer kunnen afstemmen op onze dansers. Alle financiële hulp is welkom om deze droom waar te maken.

Postadres (geen danszaal)

Dansschool D.I.O.P.
Nijsstraat 24
9160 Lokeren

Telefoon

Dansschool D.I.O.P. vzw - Nijsstraat 24, 9160 Lokeren
RPR 0660.628.002 - REA Oost-Vlaanderen afdeling Dendermonde