Ons aanbod

KLEUTERDANS

In een kleuterles van Dansschool D.I.O.P. worden dans en spel gecombineerd. We geven onze jongste dansertjes ook de kans om zelf creatief te zijn. Onze lessen zijn steeds opgebouwd rond een leuk thema.

KLEUTERTURNEN

Voorafgaand aan de dansles hebben de kleuters op zaterdag de kans om hun algemene vaardigheden en motoriek extra te oefenen: lopen, springen, werpen, vangen, mikken en vele andere bewegingsthema’s komen aan bod.

KINDERDANS

Bij dansschool D.I.O.P. krijgen alle kinderen t.e.m. 11 jaar een stevige basisopleiding. Hierin komen meerdere stijlen aan bod, waaronder jazzdans, moderne dans en hip-hop. Dit zorgt ervoor dat ze zich goed ontwikkelen om zich in meerdere stijlen te kunnen verdiepen.

MUSICAL

Bij Dansschool D.I.O.P. kan je terecht voor een volledige musicalopleiding. We bieden zang-, toneel- en danslessen aan door ervaren docenten met een passie voor musical. Je kan er ook voor kiezen om enkel de danslessen te volgen.

MODERNE DANS EN JAZZDANS

In deze lessen ligt de focus op techniek en dansen volgens je gevoel. Je gebruikt je lichaam als expressiemiddel en leert de technieken toepassen in een choreografie.

HEDENDAAGSE DANS

Hedendaagse dans is een ruim begrip. Ook in deze lessen zijn gevoel en expressie zeer belangrijk. Er wordt veel gewerkt met natuurlijke bewegingen en grondwerk. Ook improvisatie en partnerwerk kunnen een onderdeel zijn van de les.

HIP-HOP/STREETDANCE

In deze stoere danslessen kan je je helemaal uitleven. Je krijgt verschillende hip-hoptechnieken en toffe choreografieën aangeleerd. Er komen verschillende urban dansstijlen aan bod, waaronder popping, locking en house.

KLASSIEK BALLET

Wie houdt van elegantie en een goede techniek, is de ideale kandidaat voor onze balletlessen. Je lichaam wordt sterker en je kan op deze technieken verder bouwen in andere stijlen. Naast jeugd en volwassenen kunnen ook de kleuters en jongere kinderen al bij ons terecht. Zij leren een mooie basis aan d.m.v. speelse en educatieve opdrachten.

DANS VOOR VOLWASSENEN

Volwassenen kunnen bij ons instappen op alle niveaus. Ze kunnen kiezen om aan te sluiten bij één van de stijlen zoals hierboven vermeld. Of ze kunnen kiezen voor een les waarin ook een mix van stijlen aan bod komt. Fun staat hierin centraal. Eén ding is zeker, je zal er een goede conditie aan over houden!

YOGA

Wil je graag zorg dragen voor je lichaam en geest? Dan ben je bij onze yogalessen op de juiste plaats. Kom volledig tot rust en werk aan je lenigheid.

WORKOUT (BBB)

In de workout les wordt er uitgebreid opgewarmd en op een laagdrempelige wijze gedanst om de conditie te verbeteren. Daarnaast doen we ook heel wat oefeningen voor alle belangrijke spiergroepen om ons lichaam strakker en sterker te maken. Deze les is voor iedereen die zich wil amuseren én tegelijk fit wil worden!

Kleuters

Kleuters: °2014-2016:
Bij onze allerkleinste dansers wordt dans en spel gecombineerd. De eerste danspasjes worden spelenderwijs aangeleerd. We werken themagericht, want zo blijven de lessen uitdagend en vernieuwend.

Uurrooster

Kids

Groepen 1: ° 2012 – 2013
De basis van verschillende dansstijlen wordt in deze groepen gelegd. Vanaf nu gaan we ons ook focussen op techniek. Verschillende stijlen (o.a. Jazz, Hip-Hop, musical,… ) zullen de revue passeren. Dansers kunnen op deze manier gaan aanvoelen welke stijl het meest bij hen aansluit.
De groepen 1 hebben een A en een B groep.
Bij de groep A ontvangen we de beginners, hier wordt op een rustig tempo lesgegeven.
De groep B is bedoeld voor half-gevorderden. In deze groep ligt het tempo al een stuk hoger.

Groepen 2:° 2009 – 2011 (°2008 voor de groep 2C)
We werken nog wat verder op de techniek van verschillende dansstijlen. De choreografieën worden iets moeilijker en het tempo ligt hoger dan in de 1- groepen.
De 2 groepen worden onderverdeeld in een A, B en C groep.
Bij de groep A wordt de basis rustig herhaald.
Bij groep B moet de basistechniek reeds gekend zijn, maar deze wordt wel eens grondig herhaald.
Groep C moet de basistechniek volledig onder de knie hebben, deze wordt immers niet meer herhaald. Er wordt lesgegeven op een snel tempo.

Uurrooster

Jeugd

Groepen 3: °2005 – 2008
Vanaf de groepen 3 gaan we ons specificeren in 1 bepaalde stijl. Hip-hop/Street of Jazz/Modern. De techniek van bovenstaande stijlen wordt grondig onder de loep genomen.
De groepen worden onderverdeeld in 3 niveau’s (A, B, en C).
Bij de groepen A wordt de techniek op een rustig tempo uitgelegd
Bij de groepen B moet er reeds al wat basis gekend zijn, de techniek wordt verder uitgediept. De choreografieën worden op een sneller tempo aangeleerd.
Bij de groep C moet de techniek reeds gekend zijn. Het tempo in deze groep ligt hoog.

Groepen 4: °2004 of vroeger
We verdiepen ons in 1 bepaalde stijl: hip-hop/street of jazz/modern. De techniek van bovenstaande stijlen wordt grondig onder de loep genomen.
De hip-hop groepen worden onderverdeeld in 2 niveau’s (AB en BC).
Bij de jazzgroepen wordt er onderverdeeld in 3 niveau’s (A, B en C).
Bij de groepen A wordt de techniek op een rustig tempo uitgelegd
Bij de groepen B moet er reeds al wat basis gekend zijn, de techniek wordt verder uitgediept. De choreografieën worden op een sneller tempo aangeleerd.
Bij de groep C moet de techniek reeds gekend zijn. Het tempo in deze groep ligt hoog.

Uurrooster

Volwassenen

Volwassenen:
Uitdaging, maar ook fun staan centraal. Tijdens het dansjaar wordt er geproefd van verschillende stijlen.
De volwassenen worden onderverdeeld in 2 niveau’s.
Bij de volwassenen 1 wordt de tijd genomen om alles grondig uit te leggen. Er is geen danservaring vereist.
Bij de volwassenen 2 ligt het tempo een stuk hoger, enige danservaring is een must.

Uurrooster

Musical

Musical 2 en 3: ° 2005 – 2013 (Zang/dans/drama)

De leerlingen worden tijdens de eerste weken ingedeeld in 2 groepen volgens leeftijd en niveau. Zij zullen afwisselend een uur zang, dans en drama/toneel krijgen. Er zal tijdens het jaar naar één groot musicaloptreden gewerkt worden.

Musical 1: ° 2005 – 2013 (Dans)

Musical 4: ° 2004 of vroeger (Dans)

De leerlingen die graag enkel musicaldans volgen, kunnen inschrijven in Musical 1 of 2

 

Uurrooster Lokeren

Uurrooster Lochristi, Zele en Waasmunster