Wedstrijden

Druk en succesvol wedstrijdweekend 15 en 16 februari

Ons druk wedstrijdweekend begon met Danssport Vlaanderen in Waregem. Proficiat aan al onze topdansers! RESULTATEN Solo modern junioren: Loeka – 2e plaats Formatie modern adults: Just10 – 2e plaats Duo… Lees meer

Wedstrijd modern in Bocholt (Danssport Vlaanderen)

Op zondag 26 januari 2020 namen onze wedstrijdteams modern deel aan de wedstrijd “Jazz, show en modern 2” in Bocholt. Deze wedstrijd maakt deel uit van de circuit van Danssport… Lees meer

Opnieuw mooie podiumplaatsen voor modern en urban!

In het weekend van 11 en 12 januari 2020 vielen onze wedstrijddansers opnieuw in de prijzen!  Hieronder kunnen jullie mee genieten van de mooie uitslagen. Proficiat aan alle deelnemers! Dance… Lees meer

Schrijf je hier in voor de audities

Informatie

Wij bieden wedstrijdgroepen aan voor kinderen en jongeren.

De bedoeling is om met deze kids en jongvolwassenen iets meer te bereiken en ook iets meer te vragen dan mogelijk is in de gewone lessen. Ze worden dan ook intensief klaargestoomd om deel te nemen aan optredens en/of wedstrijden. Just10 behaalden in hun eerste wedstrijdjaar (2016-2017) meerdere ereplaatsen op de nationale wedstrijden van Danssport Vlaanderen en Dance Waves.

Ben je gemotiveerd en wil je iets meer leren? Kom dan zeker auditie doen! Hiervoor dien je je eerst in te schrijven via de rubriek ‘Inschrijven’.

Tijdens de auditie zal je door een van de dansdocenten van dansschool D.I.O.P. een choreografie aangeleerd krijgen. De jury zal letten op attitude, inleving, uitstraling, snelheid van aanleren, techniek…

Zorg ervoor dat je jouw danskledij aanpast aan de stijl waarvoor je auditie doet. Doe je uiterste best en vooral… Toon dat dansen jouw passie is!

Hieronder vind je het uurrooster van de auditiedag. Kijk goed wanneer de auditie van jouw leeftijdscategorie en stijl plaatsvindt.
Adres: H.-Hartlaan 1 9160 Lokeren (Onze-Lieve-Vrouwcollege)

Vrijdag 28 juni 2019:

JustMini’s (modern/showdance) 6 – 11 jaar:     16.00u – 17.00u
JustJuniors (street) 12 – 15 jaar:                           17.00u – 18.30u
JustJuniors (modern) 12 – 15 jaar:                       18.30u – 20.30u
Just10 (modern) 16+ jaar:                                      20.30u – 22.30u

REGLEMENT
*Doorheen het dansseizoen nemen de wedstrijdteams van Dansschool D.I.O.P. deel aan verschillende wedstrijden en geven dansoptredens over heel België. Als wedstrijdteam is het de bedoeling dat iedereen deze data vrijhoudt.

*Het is de bedoeling dat we als TEAM deelnemen aan WEDSTRIJDEN/OPTREDENS. Dit wil zeggen dat elk lid van het team even belangrijk is en zijn/haar bijdrage levert door wekelijks voorbereid naar de les te komen.
Voorbereid naar de les komen, wil zeggen dat je voldoende hebt geoefend en de choreografie kent alvorens naar de les te komen.

*Het reservesysteem:

Indien je geselecteerd bent voor een van de wedstrijdteams wil dit niet meteen zeggen dat je zal deelnemen aan de wedstrijden en optredens. Het kan zijn dat we jou eerst selecteren om als reserve bij het team te komen. Dit wil niet zeggen dat je geen deel bent van de groep. Integendeel. Elke danser van het team is evenwaardig en zal 100% kunnen deelnemen aan het lesgebeuren.

Het doel is elke danser voldoende tijd te geven om zich te kunnen ontwikkelen en de choreografie onder de knie te krijgen. Indien de dansdocent ziet dat je er klaar voor bent, krijg je de kans om deel te nemen aan de wedstrijden en optredens.

Elk wedstrijdteam traint op een vast moment tijdens de week. Er wordt verwacht dat je op iedere training aanwezig bent. Indien je meer dan twee keer afwezig bent tijdens een training kan een docent beslissen dat je als reservedanser meetraint.

*Tijdens de trainingen wordt iedere danser optimaal begeleid door zijn/haar lesgever. Je zal tips, opbouwende kritiek en complimenten krijgen. Het is de bedoeling dat je niet alleen met de complimenten kan omgaan, maar ook met de tips en verbeteringspunten die je krijgt. Als dansschool willen wij elke danser helpen in het ontwikkelen van zijn/haar danstalenten.

*Het kan gebeuren dat je een blessure hebt en je niet kan deelnemen aan de danstraining. Er wordt van jou verwacht dat je voldoende rust zodat je snel herstelt. Daarnaast moet je wel aanwezig zijn op de training. Op deze manier kan je de les alsnog meevolgen langs de zijkant zodat je niets mist.

*Tijdens de lessen wordt er verwacht dat je danskledij draagt passend bij de stijl.

*Bij een dansoptreden hoort er natuurlijk een fantastische outfit. Ofwel vragen we aan de dansers zelf bepaalde kledingstukken, schoenen… persoonlijk aan te schaffen. Ofwel zorgt de dansschool hiervoor.

*Wat verwachten wij van de wedstrijddansers?

 Flexibiliteit
 Enthousiasme
 Motivatie
 Inzet
 Gedrevenheid
 Eerlijkheid
 Verantwoordelijkheid

*Wat mogen jullie van jullie lesgever verwachten?

 Volledig hetzelfde als hierboven.

OPGELET: niet iedereen die deelneemt aan de audities zal geselecteerd worden. Toch is het op zich al een prestatie/ervaring om hieraan deel te nemen dus wees niet getreurd wanneer je er niet bij bent, maar wees trots op je durf en inzet die je getoond hebt.