Kwaliteitsattest 2020

2020/09/06

Dansschool D.I.O.P. behaalde het kwaliteitslabel "Kwaliteitsvolle dansschool 2020" dat uitgereikt wordt door Danssport Vlaanderen. Benieuwd welke troeven D.I.O.P. zoal heeft? Lees meer in dit nieuwsbericht!

Terug
Aan de logo's op het attest kan je zien voor welke thema's D.I.O.P. geslaagd was voor het kwaliteitslabel. Hieronder kan je de toelichting van Danssport Vlaanderen lezen bij elk logo. Meer info over het kwaliteitslabel lees je ook op hun website.

Clubmanagement

Achter alle dansers en lesgevers staan helpende handen en een sterk management die alle activiteiten in goede banen leiden. De kwaliteit van het clubmanagement is erg belangrijk aangezien dit de ‘fundering’ van de dansschool of -club vormt.

Sportieve werking

Het label is erg belangrijk om dansers te wijzen op de kwaliteit van een dansschool of -club. De sportieve werking toont voor dansers aan dat ze in jouw school of club voldoende uitdaging krijgen en van podiumkansen, oefenavonden of wedstrijden kunnen genieten.

Accommodatie

Ook de accommodatie is een belangrijk onderdeel die mee de kwaliteit van jouw school of club bepaalt. Voor dansers is de zaal een erg bepalende factor en ook voor jouw docenten helpt een goede infrastructuur bij het lesgeven.

Gediplomeerde lesgever

Gediplomeerde lesgevers en lesgevers die zich bijscholen beschikken over de juiste kennis en competenties om kwaliteitsvolle lessen aan te bieden. Voor dansers kan dit een groot verschil maken in de kwaliteit die ze kunnen genieten in hun opleiding.

Ethiek

Als federatie zetten we ons in om ethiek meer op de voorgrond te plaatsen in de danswereld. Als bestuur draag je een verantwoordelijkheid voor jouw dansers, docenten, …. We bevragen daarom of jouw school of club begaan is met het ontwikkelen van een ethisch beleid.

Extra

We willen de scholen en clubs die meer aanbieden dan enkel een sportieve werking belonen. In deze categorie gaan we dieper in op kledij, drank- en eetgelegenheid en nevenactiviteiten die het clubgevoel een boost kunnen geven.

Heb je nog vragen?