Elien Daelman

Elien is 24 jaar en zette op 6-jarige leeftijd haar eerste stapjes op de dansvloer. Ze is begonnen met lessen jazzdans, maar heeft zich in de loop der jaren ook verschillende andere stijlen eigen gemaakt. Toen ze klein was, was haar dansjuf haar grote voorbeeld. Ze wist dus al vroeg dat ze graag verder wilde gaan met dans en vooral in het lesgeven. Haar doel is om de leerlingen te inspireren en hen te helpen met het ontwikkelen van hun persoonlijke stijl en sterktes. Daarnaast wil ze hen graag een degelijke basis techniek aanleren, waardoor ze op een hoger niveau terecht komen.

Elien vindt het ook belangrijk om zichzelf te blijven bijscholen en volgt momenteel lessenreeksen jazzdans en klassiek ballet.

Ze heeft een diploma lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie aan de Arteveldehogeschool Gent. Naast de lessen bij D.I.O.P. heeft ze ook ervaring door stages, sport- en danskampen en workshops. Zij was lid van het showballet The Fancy Dancers, choreografe voor (amateur)artiesten, o.a. de achtergronddansers van Kurt Lotigiers en The Fancy Sisters en heeft deel uitgemaakt van een selectiegroep van Ritmica Belsele. Elien heeft ook showervaring en heeft meegedaan aan de voorstelling Kalligrafie van Nicole Kohler in mei 2016 (ballet en hedendaags). Daarnaast deed ze van jongs af mee aan de jaarlijkse optredens van danscenter Clapaja (jazzdans, ballet en funk) en diverse andere optredens. Elien heeft een ruime dansopleiding genoten: 17 jaar jazzdans, 7 jaar ballet, 5 jaar funk en workshops van diverse stijlen en heeft een diploma muziek/gitaar hogere graad van SAMWD Sint-Niklaas.

Samen met Karen en Jelke maakt Elien deel uit van het Bestuur van D.I.O.P.